Poljica

Poljica, novo turističko naselje, izniklo je u neposrednoj blizini kapelice Sv. Luke, koji je zaštitnik mjesta. Osobitost Poljica je rast i razvoj modernih turističkih apartmana i soba. Smještaj i vruhunska usluga jamči Vam potrebnu udobnost, kako Vaš odmor i užitak ni u jednom trenutku ne bi bili umanjeni.Mjesto ima i dućane i ugostiteljske sadržaje, te novoizgrađeno igralište za nogomet za rekreaciju. tu se nalazi i Crkva Sv. Luke, zaštitnika mjesta, izgrađena u 13. ili 14.stoljeću i ostaci crkve sv. Petra u uvali Sumpetar.

 

Crkva sv.Luke

Crkva sv. Luke izgrađena je u Poljicima, nekadašnjem selu zvanom Rastinić. Ime Rastinić se spominje prvi puta polovinom 13 stoljeća, u darovnici u kojoj nasljednici stanovitog Vitače darivaju samostan sv. Dujma i sv. Nikole. Godinu njene gradnje nažalost ne znamo. Iznad vrata je isklesana kamena ploča s grbom trogirske obitelji Sobota.

 

Trogir

koji je udaljen svega 11km, poznat i kao „grad muzej“. Njegova iznimna povijesna baština privlači mnogobrojne turiste. Upoznajte njegovu slojevitu baštinu: palača Garagnin, sjeverna gradska vrata, glavni gradski trg, Radovanov portal, katedralu Sv. Lovre i mnoge druge povijesne znamenitos

Error: No articles to display

HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 SSFAM1

    

izdvojeno marina r1 c2dffdgfggfgfg

 

izdvojeno marina on r3 c2 novo11112121212
    unnamed

Maps & Navigation:
OsmAnd

 

izdvojeno marina r1 c1232 novo

 

 

izdvojeno marina r1 c3 

login logo  


Turistička zajednica Općine Marina
Ante Rudana 47
21222 Marina
Tel: +385 21 889 015
E-mail: tz.opcine.marina@st.t-com.hr
Direktor: Iva Dvornik

 

 

instag w

 

Izrada i održavanje