Marina

Marina je naselje smješteno u istoimenom zaljevu, središte Općine Marina, koja u svom sastavu broji još 15 naselja. Samo mjesto Marina broji oko 1000 stanovnika, dok cijela Općina ima oko 5000 stanovnika. Dobra prometna povezanost te blizina drevnih gradova Trogira (12 km), Splita (36 km) i Šibenika (36 km) pruža Vam mogućnost da u kratkom vremenu uživate u ambijentima UNESCO-ovih gradova. Lokalno stanovništvo od davnina se bavilo ribarstvom i poljoprivredom. Na okolnim brdima rastu stoljetni maslinici, stoga i ne čudi činjenica da je ovaj kraj nadaleko poznat po proizvodnji maslinovog ulja. Naseljem Marina dominira slikovita utvrda, nekadašnji ljetnikovac trogirskih biskupa iz 15 stoljeća. Iznad Marine se smjestilo brdo Drid koje dominira cijelim krajem.

 

Nekada je ovdje bilo sjedište Dridske županije, čiji su ostatci i danas vidljivi na samom brdu. Špilja Sv. Filipa i Jakova nalazi se uz staru magistralnu cestu, u blizini Marine. Nalazi se na nadmorskoj visini od 140 m, a u špilji se nalazi kapelica. Samu špilju posjetio je i car Franjo Josip I. 1891. g. U pećini su pronađeni brojni predmeti, kao što su prethistorijski nožići, terine, šalice, čaše, rimski novčići, kasnoantički reljefi glava itd. Rivijeru Marina čine još tri mala pitoreskna dalmatinska mjesta: Vinišće, Poljica i Sevid, koja će Vas osvojiti na prvi pogled. Kristalno čisto more, šljunčane plaže, neotkrivena i očuvana priroda pomoći će Vam da se odmorite od gradskih gužvi i riješite stresa. Nađite svoju malu oazu mira na jednoj od brojnih plaža. Na području Općine registrirani su brojni arheološki spomenici koji čekaju na Vas da ih otkrijete.

Savršen sklad sunca, mora, kamena i čovjeka, mjesto gdje možete odmoriti tijelo i nahraniti dušu… Spoj drevnoga i modemoga, stari običaji i tradicija prožimaju se sa sadašnjim načinom življenja.Ovdje možete doživjeti i nešto više od običnog odmora: jedriti, roniti, ribariti, glisirati ili biti svoj kapetan na brodu ili jahti koju možete iznajmiti prema želji. Blizina drevnoga Trogira (12 km) i Splita (36 km) pruža vam mogućnost da za nekoliko minuta budete u neobičnom ambijentu, ambijentu povijesnih spomenika nulte kategorije ali i modernog noćnog života, kasina, noćnih barova i disko-klubova.
 
Volite li ugođaj starih dalmatinskih konoba, dobru ribu i domaću kapljicu, ne trebate ići nigdje iz mjesta svoga odmora. Prekrasna plaža Marina, uz čisto more i hladovinu ispod starih maslina, nudi Vam okrjepu i osvježenje u caffe baru kao i zabavu za djecu u vodenom parku. Tu je more najčišće, uvale i škoji najromantičniji, ljudi gostoljubivi. Marina je smještena u Trogirskom zaljevu na udaljenosti 12 km od Trogira. U zaljevu se nalaze brojne pješčane plaže za ugodno kupanje. Mjesto Marina se prvi put spominje u XIII. st. pod imenom Bosoljima. U XVI. st., da bi očuvao svoje posjede od Osmanlija, trogirski je biskup dao sagraditi kaštel.

Error: No articles to display

HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 SSFAM1

    

izdvojeno marina r1 c2dffdgfggfgfg

 

izdvojeno marina on r3 c2 novo11112121212
    unnamed

Maps & Navigation:
OsmAnd

 

izdvojeno marina r1 c1232 novo

 

 

izdvojeno marina r1 c3 

login logo  


Turistička zajednica Općine Marina
Ante Rudana 47
21222 Marina
Tel: +385 21 889 015
E-mail: tz.opcine.marina@st.t-com.hr
Direktor: Iva Dvornik

 

 

instag w

 

Izrada i održavanje